Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Member
    Join Date
    Jun 2019
    Location
    Connecticut
    Posts
    5
    Spyder Garage
    0

    Cool Issue with battery light on my 08 Spyder

    I have a 2008 Spyder. The low battery light keeps blinking. Iíve changed the voltage regulator. Iíve Changed the battery. Voltage tests show good voltage to the battery upon start up, idling and when giving it gas. The local Spyder dealership/repair shop canít find anything. Does anyone have any idea?

  2. #2
    SpyderLovers Sponsor cptjam's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Las Vegas, NV
    Posts
    2,724
    Spyder Garage
    0

    Default

    The ground connection. From the battery to the frame. Check both ends. The frame end rarely gets tightened.
    Joe Meyer



    Dealer for the Outlaw/ROLO laser Alignment system

  3. #3
    Very Active Member Bfromla's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Location
    Bossier loUiSiAna
    Posts
    4,049
    Spyder Garage
    1

    Default

    second opinion different dealer

    2013 STL SE5 BLACK CURRANT
    SpyderPop's: LED bumpskid
    SmoothSpyder: dualmode back rest
    T r * * LED:foam grip covers, Tricrings, FenderZ &brake light strips,
    wide vue mirrors
    Lid lox
    sawblade mowhalk fender accents
    minispyder dash toy
    Pakitrack
    FLO (Frunk Lid Organizer)
    BRP trailer hitch & 622 trailer (with its own list: Spyderpops Lighted Rear Bumpskid, LineX protection on sides, led trim lighting amber front& red rear, stand& tongue handle)THX Cruzr Joe!
    (pics in album)

  4. #4
    Very Active Member
    Join Date
    Apr 2017
    Location
    North Central Florida
    Posts
    2,492
    Spyder Garage
    0

    Default

    Quote Originally Posted by ScottlvsEva View Post
    Voltage tests show good voltage to the battery upon start up, idling and when giving it gas.
    What voltage readings exactly ?
    The circuit that runs the warning light might not have a good connection.......or has failed.

  5. #5
    Member
    Join Date
    Jun 2019
    Location
    Connecticut
    Posts
    5
    Spyder Garage
    0

    Default

    Thank you cptjam I will look into that. And I would like to thank you for your service as well.

  6. #6
    Very Active Member Chupaca's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    San Diego, CA.
    Posts
    30,910
    Spyder Garage
    1

    Default Bummer.....

    For sure check all connections... the voltage rectifier hopefully was bad though have found the culprit is usually the stator. You need to have that output checked as that will determine if you are getting the proper voltage to the battery. Not knowing more it is hard to say. Do you have battery problems like keeping charged etc. Have you had any electircal work done like lights, horn, LED's etc.
    Gene and Ilana De Laney
    Mt. Helix, California

    ​2012 RS sm5

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •