Results 1 to 6 of 6

Thread: Help

  1. #1
    Member
    Join Date
    Nov 2018
    Location
    Michigan
    Posts
    6
    Spyder Garage
    0

    Default Help

    2013 RTL SE5

    I was adjusting my belt tension an alignment. Test road for a very short distance, belt was still to far from the rear sprocket flange. blocked the front tires again, loosened the axel bolt, jacked the rear tire about 1" off the ground stared the bike let the wheel spin in first gear, made my adjustment. turned the bike off re-torqued the axial bolt. started the bike, PARKING BRAKE WILL NOT RELEASE, CHECK ENGINE IS FLASHING, LIMP MODE CAME ON.

    I pulled the codes: C0031 ( left front wheel speed sensor failure ) C0034 (right front wheel speed sensor failure) C006C (vss rate message error). I expected the speed sensor errors as the front wheels were stationary while I was making the adjustments. and should clear after a short drive. The parking brake failure to release is a mystery. I know that I can loosen the cable at the rear brake so the bike will move, but is there anything I can do to get the brake to release with the switch as it should.

    Any suggestions and or help will be greatly appreciated.

    Thanks, Roger

    THANKS TO THOSE WHO RESPONDED. WITH IT RUNNING AND HOLDING THE BRAKE PEDDLE DOWN, I was able to get the parking brake to release, drove maybe 600' and the codes reset. All is good now!!!!!!
    Last edited by Bunman; 07-08-2019 at 05:51 PM. Reason: problem solved

  2. #2
    Very Active Member canamjhb's Avatar
    Join Date
    May 2017
    Location
    Mesa, Arid-Zone-A
    Posts
    1,477
    Spyder Garage
    0

    Default

    The only thing I can think of is to make sure you didn't disturb the parking brake cable or anything around it while you were torquing the axle bolt. Good luck..... Jim
    Platinum Silver Satin 2014 RTL, Driver Backrest. Baha Ron Bar, Elka Shocks, Hiway pegs, Lighted Bump Skid, Centramatic Wheel Balancers, Wide Vu Mirrors, Third Tail/Brake light, Missing Belt Guard, Federal Formoza front and General Altimax rear tires, Squared Away, Mirror turn signals, Vibration Damper, Magnetic Mirrors, Matching RT622 Trailer.....Semper Fi....

    .]

  3. #3
    Active Member
    Join Date
    Sep 2018
    Location
    greensburg,pa
    Posts
    179
    Spyder Garage
    1

    Default

    Keep trying to press the P button, I did this on mt 2018 with wheel off ground and It was idling to high(still warming up) as soon as I left off the foot brake I got all the warnings. I had to press the P button a couple times then drive the spyder a few feet in my drive way and then everything went back to normal.
    2018 RT-L Dark

    Lamonster LED upgrade Headlamp/fogs
    BRP Comfort heated seat

  4. #4
    Very Active Member Chupaca's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    San Diego, CA.
    Posts
    30,610
    Spyder Garage
    1

    Default Oops....

    What happened is the rear wheel was traveling but the fronts were not. Computers (Nanny) does not like this. Usually you can remove the key and let the computers reset. Then start up and if you still have anything a short ryde will clear the problem.
    Gene and Ilana De Laney
    Mt. Helix, California

    ​2012 RS sm5

  5. #5
    Member
    Join Date
    Nov 2018
    Location
    Michigan
    Posts
    6
    Spyder Garage
    0

    Default

    thanks for the reply

  6. #6
    Member
    Join Date
    Nov 2018
    Location
    Michigan
    Posts
    6
    Spyder Garage
    0

    Default

    thanks I will try that

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •