Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Active Member
    Join Date
    Oct 2017
    Location
    N.E. Ohio, USA
    Posts
    59
    Spyder Garage
    0

    Default Jinxed Myself!!!!

    You guys gave me good advice on the vacuum lines. Thanks.......................
    Next day, after I stopped after a short ride and tried to start. The screen said: BAD KEY
    Eventually it started. A few hours later using the other key, when I tried to start it. BAD KEY.
    Put it on the trailer Bad key before loading. It has started every one of the twenty times since. Still on trailer.

    Battery reads below 12 volts.
    So is it just the battery? Probably a new battery tomorrow. Don't know how old it is.
    Falling off motorcycles for over 50 years.
    NE Ohio, USA

  2. #2
    Very Active Member trikermutha's Avatar
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    USA
    Posts
    2,740
    Spyder Garage
    0

    Default

    Try charging it first to be sure. Not sure how long your Spyder been sitting?

    If sitting awhile may just need a charge or take to battery place and have tested.

  3. #3
    Very Active Member Snowbelt Spyder's Avatar
    Join Date
    Nov 2015
    Location
    Chardon, OH
    Posts
    546
    Spyder Garage
    0

    Default

    Don't know how old it is? Original maybe? New battery tomorrow sounds like a good idea.
    Last edited by Snowbelt Spyder; 10-11-2018 at 06:41 PM.


    Doug

    2012 Spyder RT LTD Lava Bronze, RT 622

    Original Owner

    Seal Pups, F4 Customs SWCV, Corbin, JT's Air Filter, Cat Bypass, Power Commander V, NBV, SpyderFlap, Rivco Dual Flag Holder, Lidlox, Baja Ron Sway Bar, links, plugs and wires, Adjustable Chrome Side Vents, Spyderpops Block Off Plate and Belt Guard, Bump Skid, Canisterectomy, Akrapovic, TricLed HL/FL, Spyder Cuff with X-Grip, S-Drive, Rock Armour, P238, Laser Alignment by Gray Ghost, Windshield Arm by Noboot, Vibration Dampener by Doc.

  4. #4
    Very Active Member Chupaca's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    San Diego, CA.
    Posts
    29,464
    Spyder Garage
    1

    Default ooouch!!!

    There have been a lot of DESS codes that require replacing the ignition switch. They do start with the hit and miss but eventually go bad. Have it checked out with the dealer. Low battery does not give a bad key warning....
    Gene and Ilana De Laney
    Mt. Helix, California

    ​2012 RS sm5

  5. #5
    Active Member
    Join Date
    Oct 2017
    Location
    N.E. Ohio, USA
    Posts
    59
    Spyder Garage
    0

    Default

    After I got it on the trailer to haul to the dealer the dang thing fired up. With both keys. Every time. But I hauled it to the dealer the next day.

    The machine showed NO codes. They updated the ECU and installed a new battery. The tech said he has seen a low battery cause that problem. So all is fine for now.

    On the bright side: I brought two pieces of vacuum line cut to length with me. Since the tech had that left side off he installed the new vacuum hoses for me. No charge.
    Falling off motorcycles for over 50 years.
    NE Ohio, USA

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •