Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Member
    Join Date
    Jun 2018
    Location
    Maine
    Posts
    4
    Spyder Garage
    0

    Default ABS Failure Limp Home Mode

    2011 RSS SE5 reading 3600 kpi in BUDS with no brake pressure. It will increase slightly when applying the brakes. Not sure what is bad. ABS motor or master cylinder? Only code is C0044.
    Last edited by ItsHerz; 07-15-2018 at 06:20 AM.

  2. #2
    Very Active Member Chupaca's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    San Diego, CA.
    Posts
    30,897
    Spyder Garage
    1

    Default Interesting....🤔

    The code indicates a brake sensor failure and or brake light senor failure. Also makes mention of a blown fuse. Most common is low brake fluid may be only a teaspoon full. You indicated a lack of pressure in the pedal but if you pump it does it build up pressure...?? How old is the fluid in the system and when was the last time it was changed..?? You may need to flush the system and re-fill with DOT 4.
    Gene and Ilana De Laney
    Mt. Helix, California

    ​2012 RS sm5

  3. #3
    Very Active Member billybovine's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Mitchell, Ontario, Canada
    Posts
    5,650
    Spyder Garage
    0

    Default

    Internal brake pressure sensor failure. Not sure where it is located but I would guess inside the VCM. Time to do some reading of the service manual.

    2018 F3 LIMITED

  4. #4
    Member
    Join Date
    Jun 2018
    Location
    Maine
    Posts
    4
    Spyder Garage
    0

    Default

    Quote Originally Posted by Chupaca View Post
    The code indicates a brake sensor failure and or brake light senor failure. Also makes mention of a blown fuse. Most common is low brake fluid may be only a teaspoon full. You indicated a lack of pressure in the pedal but if you pump it does it build up pressure...?? How old is the fluid in the system and when was the last time it was changed..?? You may need to flush the system and re-fill with DOT 4.
    Thanks for the feedback. I have changed the brake light switch and low pressure switch. Also changed fluid using buds. Did get air out of abs/ vcm module. I think it's internal brake pressure switch but at 1000.00 I want to be sure. In buds 3600 kpi showing with no brakes applied.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •